Bize Ulaşmak İsterseniz

mrsbarancetin@hotmail.com

28 Kasım 2014 Cuma

Kaş ve Saç Bakımım

 Cankuşlar merhaba... Sizlere kaşlarımda meydana gelen değişimi göstermek istiyorum bugün. Bundan 3 sene öncesine kadar çok güzel kaşlara sahiptim. O zaman oturduğumuz yerde gittiğim bir kuaför vardı ve kaşlarımı çok güzel alıyordu. Neyi istediğimi biliyordu ve gerçekten becerikliydi. Daha sonra oradan 1 saat uzaklıkta başka bir yere taşındık. Böylece kuaförümle aramdaki tüm bağlar koptu. Taşındığımız yerdeki sitenin içinde bir kuaföre gittim kaşlarımı inceltmemesini sadece çıkanları almasını söyledim ama nafile... Benim canım kavisli kaşlarımı bildiğin Adile Naşit kaşı yaptı. Tabi her gün okula gittiğim için kaşlarımı bırakmam imkansızdı. Ben de mecbur kuaföre gittim ama her gittiğimde kaşlarımın şekliyle oynuyordu. Zaten kaş almayı bilmediği belliydi. Bir sağdan ip vuruyor bir soldan ip vuruyor 2 3 tel kirpiklerimi yanlışlıkla yoluyor sonrada bitti deyip yolluyordu. Canıma tak etti kuaföre biraz sitem ettikten sonra hiç gitmedim. Benim kaşım yetmezmiş gibi annemin kaşını da bozdu. Kendim almaya çalışırken iyice rezil ettim kaşlarımı. Hal böyle olunca rezil gibi dolaştım ortada. Kaşlarım çıkmamaya başladı.

Geçtiğimiz yaz artık yeter dedim. Bir tane kaş kalemi aldım kendime ve kaşlarımı kendi haline bıraktım. İnternetten bir çok şey okudum, çevremden birçok şey duydum ama nafile. Daha sonra evimizin yakınlarında bulunan aktara gittim bir tane sarımsak yağı, bir tane tatlı badem yağı ve son olarak hint yağı aldım. Aktar ne için kullanacağımı sordu. Kaşlarım için dediğimde bu sarımsak yağının içinde az miktarda sarımsak olduğunu gerçek sarımsak sürmemi jojoba yağı alıp kokusunu bastırmamı söyledi. Dediği gibi her gün sabah kalktığımda sarımsağı ortadan elimle böldüm kaşlarıma sürdüm bir de gece yatarken sürdüm. 2 ay boyunca böyle devam ettim. ilk başlarda o kadar çirkin bir görüntü vardı ki anlatamam. Ama aldığım kaş kalemiyle bunları kamufle ettim. Hazır üniversiteye de gitmiyorken 2 ay boyunca aksatmadan sabah akşam kaşlarıma sarımsak sürdüm, ilk başlarda biraz yaktı kızardı ama bu iyiye işaret. Zaten 1-2 hafta sonra sonucu görünce inanamayacaksınız. Kokusunu jojoba yağı ile bastırdım. Gece yatarken jojoba sürmedim ama. 2 ay sonunda annemin keşfettiği başka bir kuaföre gittim ve bence sonuç gerçekten iyiydi. Şimdi ise her  gece yatmadan kaşlarıma hint yağı sürüyorum hem çabuk uzasın hem de rengi koyulaşsın, kaşlarımın dökülmemesi için de önermişlerdi bunu. Benim kirpiklerim zaten gürdü ama alt kirpiklerim yok denecek kadar azdı 2 haftadır hint yağını yatmadan önce alt kirpiklerime minik fırça yardımıyla sürüyorum. Gerçekten sonuç inanılmaz. Siz de deneyin görün, pişman olmayacaksınız. Aklınıza takılan bir şey varsa yorum atın cankuşlar. Şimdi size 2 aylık değişimi çektiğim resimlerle gösteriyorum. Sevgilerle...

üstteki yeni hali... :)

6 yorum:

  1. Sarımsağın saçı,sakalı,kaşları gürleştirdiğini duymuştum ama sarımsağın kokusu nedeniyle denemedim birtürlü:) Hint yağını alıp kirpiklerime uygulayacağım bakalım bir gelişme olacak mı :)
    Blogunu süslü şirine blog keşif etkinliği sayesinde keşfettim ve izlemeye aldım ben de bloguma beklerim canım sevgiler :)
    http://makyajtavsiyem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dediğim gibi kokusunu bastırabilirsin tatlım... benim çok inceydi gördüğün gibi... hemen geliyorum.

      Sil
  2. Merhaba kızlar sizi mimledim :) http://suslusirine.blogspot.com.tr/2014/12/mim-4.html

    YanıtlaSil
  3. Merhaba blogunuz hayırlı olsun. Sizi blogger haritası sayesinde keşfettim. Ben de bloguma beklerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil